İş İlanlarında Olması Gereken Detaylar Hangileridir?
Şirketinizde çalışacak personeller arıyorsanız yapmanız gereken iş ilanı vermek olacaktır. Eleman arayanlar genellikle iş ile ilgili tüm detayların olduğu bir yazı hazırlar ve bunu belirli yerlerde yayınlarlar. Gazete, web siteleri, el ilanları ve broşürler gibi yerler bunlara örnek olarak verilebilir. Bu sayede en çok işlerine yarayabilecek personelleri hedefleyen iş verenler zaman kaybı yaşamamış olur. Bu yüzden iş ilanına yazılan detaylar ve bilgiler oldukça önemlidir. İş ilanları arayanlar, eleman ilanları inceleyenler, iş arıyorum diyenler ve iş arayanlar için bu yazıyı öneriyoruz. Geniş bir kitleye hitap edip insan kaynakları zamanını harcamak yerine, belli bir kesime hitap eden ve alanı küçülten bir ilan vermek daha mantıklı olacaktır. Bu sayede hem zaman kaybı yaşanmamış olur hem de doğru tercih şansı artar. Bu yazıda sizlere iş ilanında mutlaka olması gereken detayları sunacağız.
1- Giriş, Firma ile İlgili Kısa Bilgi
Şirketinizin yaptığı işi personel adayına açıklayıcı bir şekilde iletmelisiniz. Bunun için şirketinizin yaptığı işleri, kaç yıldır aktif olduğunu ve İK ile ilgili bilgiler verebilirsiniz. Bu kısımı baştan savma yapmamanız önerilir. Gerçekleri çarpıtmadan dürüst bir şekilde ve kısa ve öz bir şekilde yazmanız doğru kişilere ulaşma şansını arttıracaktır. Aynı zamanda çok uzun bir açıklama yazmamaya da özen göstermelisiniz, yoksa adaylar okumaktan sıkılır. Aynı zamanda uzun yazılar adayların gözünü korkutabilir.
2- Ücret Aralığı, Sosyal İmkanlar ve Daha Çok Detay
Giriş aşamasından sonra ücret aralığı ve sosyal imkanlar gibi konuların üstünden hızlıca geçmeniz önerilir. Pek çok işveren ücret konusunu yazmak istemez veya uygun bulmaz. Fakat ücreti baştan belli etmek kitlenizi küçültür ve bu sayede size uygun kişileri daha kolay bulabilirsiniz. Daha çok ücret isteme olayını da kaldırır ve zamanınızı doğru kullanmış olursunuz. Aynı zamanda bu kısımda biraz daha detaylara inilebilir. Örnek olarak şirket tarihçesi, yönetimi ve bunlara benzer şeyler detaylıca yazılabilir.
3- Çalışma Saatleri ve Günleri, Çalışma Lokasyonu ve Şartlar
Son kısımda ise çalışılacak günleri ve saatleri, mesai için verilecek ücretleri, aynı zamanda izin kullanma sayısı ve günlerini de ekleyebilirsiniz. Bunun dışında detaylı bir adres vermeniz önerilir. Bu sayede yalnızca geleceğinden emin olduğunuz başvurular alırsınız. Bunun dışında detaylıca yazmanz gereken bir şartlar kısmı var. Bu şartlara ise "bekar" ya da "bilgisayar ile arası iyi olan" gibi kriterleri ekleyebilirsiniz. Tüm bu yazıları güzel bir üslup ile ve basit bir dille anlatmanız önerilir.